Згідно з повідомленням "Роскосмосу", пошкоджений російський космічний корабель "Прогрес" було виведено з орбіти та затоплено у Тихому океані.

Причиною цього стало несправне терморегулювання, що призвело до розгерметизації системи та неможливості продовження місії. Попри всі зусилля, корабель був втрачений, і його вантаж, включаючи матеріали для наукових експериментів та необхідні ресурси для Міжнародної космічної станції, було втрачено. Докладніше про це повідомили в "Роскомосі", інформує Фокус.

"Сьогодні "Прогрес МС-21" був зведений з орбіти, увійшов в атмосферу і зруйнувався. Елементи його конструкції, що не згоріли, впали в несудноплавному районі південної частини Тихого океану", - йдеться на сайті "Роскосмосу" .

Повідомляється, що після відстикування "Прогресу" від Міжнародної космічної станції було проведено зйомку його зовнішньої поверхні для з'ясування причин розгерметизації системи терморегулювання, після чого було прийнято рішення звести його з орбіти.

Ця подія є серйозною поразкою для Росії та її космічних програм, і, ймовірно, будуть потрібні численні зусилля, щоб відновити престиж і можливості російської космонавтики.

Скріншот із сайту Фокус

Скріншот із сайту Фокус

Читайте також: