За останніми даними, сухопутний наступ на Україну з боку Білорусі на цей час є малоймовірним. Це пов'язано з відсутністю достатньої кількості військових сил та ресурсів на території Білорусі, необхідних для здійснення такої операції.

Проте, Збройні Сили України залишаються у стані бойової готовності та готові відбити будь-яку загрозу своїй безпеці. Наразі Україна активно працює над зміцненням своїх кордонів та оборонних можливостей, щоб гарантувати безпеку своїх громадян. Докладніше про це інформує Главред, посилаючись на заяву командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

"Ми оцінюємо рівень військової загрози з урахуванням сил, які зараз перебувають на території Білорусі. Цих сил недостатньо для сухопутного наступу зараз. Але те, що може статися в майбутньому, залежить від намірів противника", - сказав Наєв.

Також генерал зазначив, що військові адміністрації у північних областях всіляко сприяють зміцненню кордонів України. Створюються інженерні загородження, мінно-вибухові загородження, а також система оборонних рубежів та позицій.

Читайте також: