Батьківські суботи – це поминальні дні, коли при церквах проводяться особливі поминальні богослужіння.

У цей день потрібно відвідати храм, якщо у вас помер батько, а також будь-який інший член сім'ї і навіть знайомий. Молиться за всіх, хто не з нами - це добра справа, яка допоможе душі людини здобути спокій на небесах.

Докладніше про календар, а також про те, що необхідно нести до церкви у поминальну суботу, читайте у нашому матеріалі.

Календар поминальних субот 2023:

Насамперед, цього дня потрібно сходити до церкви та віднести туди записки з іменами померлих родичів та друзів. Іноді це можна зробити напередодні батьківської суботи.

З собою необхідно принести хліб на рушнику чи чистій та новій серветці. М'ясні продукти та алкоголь у храм нести категорично. Але крім хліба можна принести будь-які крупи, олію, борошно, яке при храмі використовують для приготування просфор, а також печиво, цукор, цукерки, сіль.

Потрібно також правильно оформлювати записки з іменами померлих. Імена записуються в родовому відмінку, а до молитви Церква дозволяє подавати тільки тих людей, які були хрещені в православній вірі і якщо вони не наклали на себе руки.

Хорошою традицією цього дня є відвідування цвинтаря. На цвинтарі не можна згадувати їжею та алкоголем, але можна помолитися, поговорити з померлими та принести живі квіти.

Читайте також: