Пральна машина через постійну взаємодію з водою та миючими засобами забруднюється. Багато господинь, стикаючись з пліснявою і брудом, здивуються, адже прання має вирішувати такі проблеми, а не створювати додаткові.

Але це є абсолютно нормальний процес. Адже вода - найсприятливіше середовище для розвитку грибків та бактерій, які провокують неприємний запах. Вирішити цю проблему можна за допомогою спеціальних засобів, у тому числі миючих "таблеток", які покликані чистити пральну машинку. Такі кошти продаються в будь-якому великому супермаркеті, проте коштують вони недешево.

Але є дешеві та перевірені ще власниками перших машинок-автомат засоби, які є у кожного на кухні. І мова про сіль.

По суті, це мінерали, які здатні видаляти відкладення вапна та накипу, що накопичуються всередині барабана і на гумових ущільненнях. Більше того, завдяки її дезінфікуючим властивостям усередині машинки більше не розвиватимуться бактерії, чорні плями плісняви ​​та неприємні запахи. До речі, можна разом із сіллю додати кілька упаковкою лимонної кислоти, яка також ефективно видаляє забруднення.

Механізм дій наступний:

  • Вийміть з барабана одяг.
  • Насипте склянку великої солі всередину.
  • Запустіть порожній цикл за 90°C. Висока температура ідеально підходить для позбавлення від бактерій та неприємних запахів.
  • Після закінчення режиму відкрийте машинку, проведіть вологою тканиною по внутрішніх стінках барабана.

Читайте також: