За різними підрахунками приватна армія Євгена Пригожина вже втратила на війні в Україні близько 40 тисяч завербованих зеків. Як правило, найманців-"вагнерівців" використовують у війні проти України у гарячих точках. Так, наприклад, саме вони воюють боїв за місто-фортецю Бахмут, а також у Соледарі. Втрати шокують.

Так, стало відомо, що приватна військова компанія "Вагнер" облаштувала ще один цвинтар для своїх найманців. Їх ховають у безіменних могилах.

Як повідомив офіцер ЗСУ, військовий блогер Анатолій Штефан "Штірліц", "вагнерівці" не зраджують традиціям, ховаючи своїх "двохсотих" найманців.

"Цвинтар ПВК "Дембель". Традиції не міняємо", - написав із сарказмом "Штірліц".

На кадрах видно понад сотню свіжих могил із фірмовим похоронним вінком ПВК Пригожина. На території "вагнерівського могильника" працює екскаватор. Спецтехніку залучили до облаштування нових могил.

Зазначимо, що "двохсотих" Пригожина переважно ув'язнені, яких випустили з в'язниць та колоній та відправили на війну проти України. За вбивство українців зекам обіцяють свободу та зняття судимостей, проте 90% з них гинуть під вогнем ЗСУ.

Нагадаємо, що нещодавно власник "ЧВК Вагнера" ​​Євген Пригожин заявляв, що нещодавно створений цвинтар у станиці Бакинського Краснодарського краю належить його приватній військовій компанії.

До речі, журналісти видання The New York Times, спираючись на дані супутникових знімків, зроблених у вівторок, 24 січня, встановили, що на цей цвинтар налічується 170 могил, проте місцеві жителі повідомляють, що багатьох загиблих "вагнерівців" кремують. При цьому на знімках, датованих 24 листопада минулого року, їх було у сім разів менше.

Крім того, біля каплиці біля бази нарахували 21 стіну-колумбарій із 42 нішами в кожній.

Читайте також:

Наступного року Кубань сама попроситься до складу України: астролог дав несподіваний прогноз

У російському зоопарку лев мало не з'їв жінку. У мережі з'явилося відео

Щось починається: росіяни масово біжать із Луганської області, навіть вивозять свої сім'ї до Росії