Дзеркало не лише прикрашає інтер'єр, а й виконує низку важливих функцій. Насамперед він візуально збільшує простір, наповнюючи його світлом. Ось тільки щоб це дійсно працювало, дзеркало має бути чистим та без розлучень.

Наші бабусі часто використовували для очищення дзеркал звичайні газети. Зараз це не найкращий варіант, тому що друкарський друк може забруднити і саму поверхню, і руки.

Як помити дзеркало без розлучень народними способами

Спирт

Спирт допоможе очистити дзеркало в домашніх умовах та надати йому ідеального блиску. Він особливо добре прибирає жирові плями, розлучення від води, сліди від косметики. При цьому можна використовувати медичний спирт, так і міцний алкоголь або одеколон.

Просочіть серветку з мікрофібри спиртом, добре протріть дзеркало і відразу ж пройдіть насухо рушником або газетним папером. Якщо поверхня дуже брудна, пройдіться по ній ще раз.

Чай із сіллю

Брудне дзеркало добре очищає міцний зелений чай із ложечкою солі. Остудіть його, налийте 1-2 краплі синьки для білизни і протріть поверхню. Не використовуйте чорний або червоний чай, тому що вони можуть пофарбувати поверхню.

Столовий оцет

Змішайте 1 частину оцту з 5 частинами води, намочіть серветку розчином, що вийшов, і протріть дзеркало. Для зручності можна налити засіб у пляшечку з пульверизатором. Не варто готувати дуже багато розчину, тому що його краще використовувати за один раз.

Виражений запах оцту далеко не всім припаде до душі. Але він швидко вивітрюється із приміщення.

Читайте також:

Щоб гаджет служив довго: до якого відсотка правильно заряджати смартфон

Дешево та різноманітно: скільки можна приготувати страв із усього однієї курки