Карабінери Італії затримали Маттео Мессіну Денаро, який вважається одним із лідерів сицилійського злочинного угрупування Коза ностра, повідомило агентство ANSA з посиланням на джерела.

Боса мафії затримали у приватній клініці у Палермо на Сицилії, де він проходив лікування, повідомив командир карабінерів. Спецоперацію з його затримання координував місцевий прокурор.

Маттео Мессіна Денаро перебував у розшуку з 1993 року і очолював список найвідоміших мафіозі Італії. Його заочно засудили до довічного ув'язнення за десятки вбивств, у тому числі за участь у вбивствах італійських слідчих і борців з мафією Джованні Фальконе та Паоло Борселліно у 1992 році. Також його вважають причетним до вибухів у Мілані, Флоренції та Римі у 1993 році.

Мессіна Денаро став одним із лідерів Коза ностра після того, як у 2006 році заарештували лідера сицилійської мафії Бернардо Провенцано. Мессіна Денаро залишався останнім мафіозним босом першої величини, якого продовжували розшукувати, зазначає ANSA.

Агентство зазначило, що Мессіна Денаро перебував у розшуку на кілька років менше, ніж Бернардо Провенцано, який ховався від правосуддя 38 років. Ще один колишній бос сицилійської мафії Салваторе (Тото) Ріїна перебував у розшуку 23 роки.

Читайте також:

Не стало відомого українського режисера. У нього знімався навіть Кличко

Був справжнім героєм: 10 років провів у муках і мовчав. Чому не стало Вахтанга Кікабідзе

З росіян ніхто не вижив: авіакатастрофа в Непалі забрала життя 72 людей. Відео падіння борту