І якщо в приватному будинку вирішити питання набагато простіше за наявності печі, то для того, щоб зігрітися в квартирі, люди починають купувати і споруджувати зовсім не безпечні пристрої - буржуйки, печі саморобні або грітися за допомогою газових плит.

Сайт Обозреватель опублікував способи, запропоновані Держслужбою з надзвичайних ситуацій, які допоможуть зігрітися, якщо у квартирі зникло опалення.

Одяг

ДСНС радить одягатися в три шари - за принципом одягання немовляти: чим більше шаром одягу, тим ефективніше збереження тепла тіла. Одна термобілизна не допоможе, її потрібно "доповнити" теплим светром, штанами, шкарпетками, а поверх - махровий халат, умовно.

Альтернативні джерела тепла

Тут мається на увазі тепла їжа та напої. Також можна використовувати грілки. Якщо грілки немає – підійде звичайна пластикова пляшка, у яку заливають гарячу воду.

Спосіб життя

Якщо опалення зникло, то потрібно більше рухатися. Варіант, який має на увазі лежання під десятьма ковдрами непоганий, але більш ефективними будуть присідання або невелика фізична робота по дому.

Окремим пунктом варто виділити алкоголь. Важливо запам'ятати раз і все життя - споживання алкоголю не гріє, лише притупляє відчуття холоду. Через це людина може переохолодитись і навіть не помітити цього вчасно.

Скріншот із сайту Обозревателя

Читайте також: