У зв'язку з тим, що воєнний стан в Україні продовжено, всім військовозобов'язаним чоловікам від 18 до 60 років вручають повістки у військкомат. Є інформація про те, що ці повістки почали вручати не лише посеред вулиці, а ще й в інших місцях.

Відповідну інформацію оприлюднили на порталі новин «apostrophe»

Потрібно повідомити, що останнім часом українським чоловікам почали вручати повістки активніше. Це може робитись у Києві біля супермаркетів і там, де велике скупчення людей. Також їх кладуть у поштові скриньки для явки до військкомату.

Є інформація про те, що близько тижня тому вулицями столиці почали ходити спеціальні патрулі з однієї чи двох осіб, щоб вручати повістки прямо на вулиці. Очевидці стверджують, що найчастіше повістки видаються компаніям чоловіків, особливо якщо вони стоять із пивом.

Крім того, повістки активно вручаються у Харкові, Одесі та Дніпрі. Місцеві жителі кажуть, що повістки вручають не лише у людних місцях, а й за кермом автомобіля.

Важливо зазначити, що законом України дозволено вручати повістки абсолютно у будь-яких місцях. На це мають право співробітники територіального центру комплектування, соцпідтримки та уповноважені особи ЗМС, керівники підприємств/установ/організацій, які включають навчальні заклади. Також вручати повістки можуть і керуючі багатоквартирними будинками та підприємці.

Читайте також:

Вдасться уникнути війни: хто в Україні уникне мобілізації у 2023 році

Нова хвиля мобілізації в Україні Залужний розповів, чого насправді не вистачає ЗСУ для швидкої перемоги над Росією