У травні 2022 року російсько-ізраїльський політтехнолог Михайло Шейтельман упевнено заявляв, що до завершення війни залишилося дев'ять місяців. Тоді багато українців було обурено і засмучено таким прогнозом, адже всім хотілося вірити, що війна закінчиться за два тижні. З того часу минуло вже вісім місяців і Шейтельман трохи відкоригував свій прогноз.

В очах багатьох українців політтехнолог та письменник Михайло Шейтельман виглядає оптимістом на тлі того, що він не поділяє думки тих експертів, які прогнозують війну на довгі роки.

У своєму новому прогнозі він попередив, чого очікувати від президента РФ на цьому етапі війни.

Так, експерт вважає, що глава РФ продовжить умовляти невизнаного президента Білорусі Олександра Лукашенка розширити участь у війні та продовжить обстрілювати українську державу ракетами.

Про це він розповів в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

"Він (Путін - ред.) не робитиме нічого (нового - ред.). Ось ми нового за цю війну не побачимо... Що було, те й буде - він умовлятиме Лукашенка і не вмовить... він періодично стрілятиме... залишилися". ракетами... Іран багато поставити не може, Іран є примітивною досить країною...", - спрогнозував експерт.

Крім того, за словами експерта, він уже не бачить політичного запасу у росіян. Економічно вони зможуть вистояти: менше їсти, і все в них буде "нормально". На війну відправлять ще сотні тисяч чи навіть мільйони мобілізованих. Але чергова перемога ЗСУ має надламати політичну систему країни-агресора.

"У РФ сьогодні немає держави. Подивіться уважно, у них немає держави. Це набір випадкових людей. Путін до війни контролював Росію відсотків на 80%, а сьогодні – на 20%", – каже Шейтельман.

Читайте також:

Танки Leopard, системи проти дронів "Шахед" та сюрпризи для Путіна: Захід пішов на рекордне озброєння України. Деталі

Путін лютує: гордість Росії підбита у відкритому космосі. Скоро падатиме на Землю

Закрив українське небо, збив російський СУ-25, але не вижив сам. Фото героя