Стало відомо, що в Чувашії вибухнув і спалахнув газопровід Уренгой - Помари - Ужгород - єдиний газопровід, яким зараз ведуться постачання газу до Європи через Україну.

НП сталася о 13:44 між селом Калініне та селом Ямбахтіне у Вурнарському районі Республіки Чувашія, повідомила прес-служба голови Чувашії.

"О 13:42 надійшло повідомлення, що у Вурнарському районі між селом Калініне та селом Ямбахтіне пошкоджено газопровід. Спостерігається факельне горіння. Станом на 13:50 цю ділянку газопроводу перекрито", - сказано в повідомленні Державного комітету у справах цивільної оборони та НС . республіки Чувашія.

Попередньо повідомлялося, що загиблих та постраждалих внаслідок вибуху немає, проте пізніше з'ясувалося, що загинули троє працівників газової служби, які вели роботи на газопроводі, ще один постраждав.

Загиблих у Чувашії газовиків звуть Сергій Ніколаєв, Олександр Максимов та Юрій Ільїн. Вони приїхали на газопровід, що вибухнув, напередодні з Червоноармійська.

Знятися з роботи вони могли ще о 01:30, але вирішили довести справу до кінця. О 13:30 вийшли із КамАЗу, де ночували, до ділянки труби та почали заповнюватися газом. Водій машини, 36-річний Євген Дмитрієв, спершу стояв на вулиці із газовиками, але зайшов у машину погрітися. Тоді й стався вибух. Євген єдиний, хто вижив, — у нього опік рук.

"До займання велися роботи експлуатуючою організацією Заволзьке лінійне управління магістральних газопроводів "Газпром трансгаз Нижній Новгород", - сказано в офіційному повідомленні.

Гасіння ускладнювалося тим, що не було можливості перекрити магістраль. Вогонь пошкодив один із будинків та припарковану машину.

Довідка: Уренгой-Помари-Ужгород – це перший трансконтинентальний газопровід, який був збудований за часів СРСР для забезпечення Європи газом. Місто Ужгород, кінцева точка газопроводу, розташоване на заході України, на її кордоні зі Словаччиною. Із Росії на територію України газопровід заходить через контрольно-вимірювальну станцію "Суджа".

Читайте також:

путін хотів взяти Київ за кілька годин: ЗМІ показали секретний графік із захоплення української столиці

"Кінця не буде, у казані багато рук": Папа Римський не витримав і зробив заяву по Україні

Відома екстрасенс розповіла, коли росіяни намагатимуться захопити Київ: небезпечна дата