Іменини – це духовний день народження людини. Так, у День ангела прийнято звертатися до свого небесного покровителя з молитвою про здоров'я, благополуччя та щастя. Вважається, що святий обов'язково дасть відповідь на звернення свого тезки.

День ангела 18 грудня відзначають чоловіки з іменами Гурій, Захар, Сава, Сергій, Геннадій та Ілля. Сьогодні також іменини святкують жінки з ім'ям Анастасія.

Гурій . Ім'я єврейського походження, яке означає "левеня, молодий лев". Вшановують святителя Гурія, архієпископа Казанського.

Захар (Захар) - давньоєврейське ім'я, яке означає "Господь згадав", "згаданий Господом", "пам'ятний Господу". Поминають преподобного Захарія єгиптянина.

Це ім'я популярне не лише в Україні, а й у Грузії та Вірменії.

Захар - людина величезної доброти та широкої натури; не любить рахувати гроші, товариський і гостинний, любить тварин. Будь-яке страждання викликає в нього бажання негайно допомогти, що він і робить без будь-якої користі. Це ідеальний зразок сина, батька, чоловіка, друга; до того ж він дуже працьовитий. Нектарій Грецького походження. означає ім'я «нектарний». (Нектар - чарівний напій олімпійських богів. Починають преподобного Нектарія Афонського.

Сергій : варіант римського родового імені Sergius - "знатний", "високий".

Ці чоловіки будують стільки планів, що підвищена активність просто надіслана їм Господом Богом. Сава . Походить від арамейської та давньоєврейської. У першій версії означає "дід, старець", за другою - "полон, неволя". Поминають преподобного Савву Освяченого.

Сава відноситься до навколишнього світу поблажливо. Він схильний до покори та дисципліни. Любить відмінності, мріє про нагороди та почесті, сумує за захопленням з боку інших, але найбільше йому подобається підкорятися встановленому порядку. Прийняття рішень супроводжується в нього страхом зробити помилку, але при цьому він має почуття відповідальності та справедливості.

Філофей – Грецького походження. Значення «любитель мудрості, любомудрий». Вшановують преподобного Філофея Афонського.

Читайте також:

Тараканов доведеться «труїти» після перемоги: гауляйтер Криму Аксьонов вирішив забрати квартиру Зеленського у Ялті

Все вже по-дорослому: у мережі показали, як виглядає хлопець 13-річної доньки Віри Брежнєвої. Фото

Схоже на онкологію: путінський пропагандист Соловйов порадував українців хворим на зовнішній вигляд. Відео