Як повідомила прес-служба Слідчого комітету Білорусі, у ніч на 17 грудня у житловому будинку на півночі Мінська пролунав вибух, внаслідок якого загинули шестеро людей.

Як зазначають слідчі, НП сталася близько 03:35 у житловому будинку, розташованому на бульварі Шевченка. Саме там, у квартирі на другому поверсі будинку №4 вибухнув газ, внаслідок чого там почалася пожежа.

На момент приїзду рятувальників горіли вже дві квартири на площі 40 кв. м. У будинку утворився густий дим, що досяг верхніх поверхів.

На місці працювало 16 одиниць пожежної аварійно-рятувальної техніки, понад 70 рятувальників

Рятувальники евакуювали з дому понад 20 мешканців. Відомо, що 3 людей госпіталізовано з попереднім діагнозом: отруєння продуктами горіння, термоінгаляційна травма, опіки, у тому числі органів дихання. Нині всі вони перебувають у реанімації у тяжкому стані. 1 дитина підключена до апарату ШВЛ.

Крім версії про вибух газу, зараз серйозно опрацьовується версія, що причиною пожежі став спалах пар легкозаймистої рідини. Про це свідчать знайдені в одній із квартир ємності, в яких, можливо, зберігалася ця рідина. Слідчим комітетом порушено кримінальну справу.

Зазначимо, що на місце події виїжджав навіть міністр із надзвичайних ситуацій Вадим Синявський. З інших високих "чинів" було помічено голову Мінського міського виконавчого комітету Володимира Кухарєва, керівництво Слідчого комітету, ГУВС Мінміськвиконкому, Мінського міського управління МНС, прокуратуру міста, керівництво району та зацікавлених відомств.

Читайте також:

Від цього стає ніяково: у мережі показали, як виглядають вибухи в Україні з вікна літака в Молдові. Відео

Стопами дідів: розвідка Британії інформує про «нано-стратегію» російських військ. Програють раніше, ніж ми думаємо

"Боженька, пощади": росіяни благають про допомогу. Історична пожежа у Владивостоці. Фото та відео пекла