У п'ятницю, 16 грудня, російські окупанти здійснили черговий масовий ракетний удар по території України. Було випущено понад 60 ракет. У низці регіонів успішно спрацювало ППО, проте на Харківщині, Запоріжжі та Полтавщині не обійшлося без влучень. У Кривому Розі ракета зовсім знищила житловий будинок: є загиблі та поранені, серед яких – діти.

Згідно з офіційними даними Збройних сил України, 16 грудня росіяни випустили по Україні 76 ракет, з яких 72 – крилаті. 60 ракет було збито.

При цьому стало відомо, що прильоти спостерігалися високо в небі навіть за межами українського кордону. Так, пасажири літака WizzAir, що летить над Молдовою, змогли побачити результати російського обстрілу України.

Так сталося, що на цьому борту летіла журналістка програми "Факти ICTV" Ірина Шлєпніна. Саме вона зняла відео з борту літака, на якому видно вибухи від російських обстрілів в Україні.

Унікальні кадри відразу розлетілися по Мережі.

Так, на відео, знятому журналісткою з висоти польоту літака, видно не менше 4 стовпів диму у вигляді "грибів", що піднімаються над Україною.

"Ось так виглядають вибухи в Україні з вікна літака у Молдові", - сказано у коментарі до відео.

Зазначимо, що 16 грудня 2022 року Київ витримав одну із найбільших ракетних атак з початку повномасштабного вторгнення. Як повідомляли у КВДА, у повітряному просторі столиці було зафіксовано близько 40 ракет. З них силами ППО було знищено 37.

Читайте також:


Кара за обстріл України дронами: у Росії почалася історична пожежа на найбільшому нафтовому заводі

Депутати Держдуми пакують валізи: в елітному селищі Балашиха під Москвою масштабна пожежа

Палало так, що неба не було видно: Росію вразила потужна пожежа на великій нафтобазі