У зв'язку з тим, що путінські окупанти бомбардують територію України, виникли серйозні проблеми. Ходить все більше чуток про блекаут, що говорить про важкі часи. Та й на сьогоднішній день при відключенні від світла користуватися банківськими послугами практично неможливо. Наразі йтиметься про те, як пенсіонери зможуть знімати свої соцвиплати, коли банки закриті.

Про це повідомив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.

Зазначається, що найближчим часом українські пенсіонери матимуть змогу отримувати свою пенсію прямо на касах супермаркетів за своїми банківськими рахунками. Важливо наголосити, що жодна комісія зніматися не буде.

Крім цього, є відомості, що Міністерство соціальної політики України вже почало працювати над тим, щоби пенсіонери могли знімати свої кошти на касах.

"В системі АТБ та ін. При розрахунку карткою можна отримати готівку зі свого рахунку… Ви можете у магазині, в якому обслуговуєтеся, купуючи, замовити до 6 тис. грн як одноразову виплату коштів. І це відбувається без комісії. Це сервіс, який набув поширення та розвивається якраз у період війни", – заявив Віталій Музиченко.

Читайте також:

Ситуація непроста: українцям розповіли, що буде із пенсіями після Нового року

Українців потішили грудневим підвищенням пенсій: кому збільшать виплати

Підвищення соціальних виплат: кому додали грошей у грудні

Новий вид фінансової допомоги: хто може отримати 2 тисячі гривень та як оформити виплату