У зв'язку з тяжким становищем у нашій країні дедалі більше пенсіонерів переживають за свої соціальні виплати. Навіть незважаючи на військовий стан в Україні, пенсіонери продовжують отримувати свої пенсії. Однак багато хто замислюється про індексацію наступного року і гадає, що ж буде з пенсіями у 2023 році після березня місяця.

Насамперед слід повідомити про те, що у пріоритетах стоїть розподіл бюджету на витрати на оборону України. Однак президент України Володимир Зеленський та інші чиновники стверджують, що у 2023 році держава й надалі виконуватиме свій обов'язок перед українськими пенсіонерами. Це говорить про те, що наступного року люди й надалі отримуватимуть соціальну допомогу.

Крім цього, у березні 2023 року в Україні буде зроблено чергову індексацію. Міністерство соціальної політики України провело чергові розрахунки та дійшло висновку, що пенсійні виплати зростуть на 5% у середньому.

Також є відомості про те, що тільки ті пенсіонери, які отримують великі пенсії, відчують значний додаток до виплат.

Відомо, що у лютому 2023 року ПФУ розраховуватиме розмір середньої зарплати за 2022 рік. Це говорить про те, що у березні 2023 року буде автоматичний перерахунок мінімальних пенсій.

Читайте також:

Ситуація непроста: українцям розповіли, що буде із пенсіями після Нового року

Жінок уже попередили: у кого будуть проблеми, пов'язані з пенсіями

Українців потішили грудневим підвищенням пенсій: кому збільшать виплати

Виплата грудневих пенсій: українцям розповіли, хто отримає гроші останнім