Війна в Україні змінила ставлення всього світу до українців. Ми показали себе як сильна і вольова нація, яка не дозволить нікому диктувати свої умови щодо нашого життя, історії, традицій.

Американці одні з перших підтримали наше бажання остаточно покінчити з російським імперіалізмом та звільнити незаконно окуповані території України. І продовжують підтримувати далі, систематично виділяючи кошти та озброєння.

Нещодавно стало відомо, що США готуються надати Україні новий пакет військової допомоги на 275 мільйонів доларів. Він включатиме засоби для посилення протиповітряної оборони та боротьби з атаками дронів. Детальніше про це інформує 24 канал.

Повідомляється, що поки що невідомо, яке саме обладнання для боротьби з безпілотниками та ППО хочуть надати США. Припускають, що Пентагон також відправить:

  • ракети для пускових установок HIMARS, виготовлені компанією Lockheed Martin Corp,
  • 155-мм боєприпаси,
  • військові машини Humvee,
  • генератор.

Зазначено, що ці 275 мільйонів доларів покриють Управління президентського скорочення коштів (PDA), яке дозволяє США швидко передавати зброю без схвалення Конгресу у відповідь на надзвичайну ситуацію.

Читайте також: