Іноземні ЗМІ стверджують, що президент Білорусі Олександр Лукашенко ще з лютого 2022 року всіма способами "відмазується" від участі у війні. Полігони, ракети, шляхи наступу - це все надається Кремлю для задоволення хворої фантазії їхнього фюрера, але ось білоруська армія поки що ніяк не задіяна.

Подейкують, що Лукашенко усвідомлює провал Росії і намагається уникнути звинувачення у пособництві російському фашизму. Та й внутрішні настрої громадян так і шепочуть картопляному фюреру, що не треба в це вплутуватися, а то можна й владу втратить, і гроші.

Але Путін продовжує гнути Бацька. Нещодавно, 3 грудня, до Мінська літав міністр оборони РФ Сергій Шойгу із черговим актом тиску на Лукашенка. Що на цей раз йому було обіцяно Мінськом невідомо. Але, зважаючи на все, президент РБ продовжив гнути свою позицію про можливість вторгнення всього НАТО в Білорусь і про необхідність акамуляції білоруських військ усередині країни для захисту її громадян.

З цього приводу радник керівника ВП Михайло Подоляк запропонував Олександру Лукашенку з'явитися з повинною, щоб пом'якшити вирок.

Читайте також: