Макрон заговорив про "гарантії безпеки" для Росії.

3 грудня, у своєму новому інтерв'ю Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що союзникам НАТО необхідно подумати про те, які гарантії безпеки вони можуть дати Росії, коли та погодиться повернутися за стіл переговорів з Україною. Про це написали журналісти телеканалу TF1 .

На думку Макрона, це питання могло б обговорюватися в контексті нової архітектури безпеки в Європі після війни.

"Ця тема буде частиною факторів світу, і тому ми повинні підготуватися до неї: що ми готові зробити, як ми захистимо наших союзників та держави-члени НАТО, даючи при цьому гарантії власної безпеки Росії того дня, коли вона повернеться за стіл переговорів" , - Заявив президент Франції.

Така несподівана риторика французького лідера, ймовірно, пов'язана з тим, що 1 грудня у своєму виступі міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляв, що Росія вимагає " часткового демонтажу" НАТО до кордонів 1997 року та надання Кремлю права вето на подальше розширення альянсу.

Макрон каже, що конфлікт з Росією стався на тлі того, що Путін і справді має побоювання, ніби "НАТО наближається до його дверей".

Варто зазначити, що українська сторона вже заявила, що обурена пропозиціями надати гарантії безпеки Росії.

Так, Секретар РНБО Олексій Данилов наголосив, що необхідні гарантії безпеки від Росії, а не для неї. Про це він написав у своєму Facebook .

Данилов наголосив, що заява Макрона – "дивна логіка підкилимної дипломатії" і що не можна ігнорувати кров українців на руках Путіна.

"Країні-терористу та вбивці хочуть надати гарантії безпеки? Замість Нюрнберга – підписання угоди з РФ та рукостискання? Українська кров на руках Путіна не завадить business as usual?", - написав він.

Читайте також:

Другий пішов: Голову Верховного суду Білорусі госпіталізовано до реанімації – ЗМІ

Потопчеться по могилах українців. Пєсков розповів, коли Путін відвідає Донбас

З росіян взяв – Україні дав: Пугачова та Галкін організували підпільний збір для українців