Про чистоту холодильника потрібно дбати щодня. Ще б пак, навіть злегка зіпсовані овочі або м'ясо створюють у холодильнику неприємний запах.

Мало хто знає, але звичайна газета – це незвичайний, але дієвий спосіб прибрати неприємний запах у холодильнику. Виявляється, зім'ятий намочений газетний папір є хорошим адсорбентом запахів. І при цьому є абсолютно дешевим. Працює цей спосіб повільно, але надійно.

Потрібно зім'яти кілька аркушів газети, намочити їх і покласти на бічні полиці або в овочевий відсік. Змочувати найкраще з пульверизатора. Щоб газета не прилипала до ґрат, під неї рекомендується щось підкладати.

Найкраще скачати газету в клубок і залишити в холодильнику на 15-20 годин. Час залежить від того, як брудний холодильник.

Також варто іноді повторювати цю процедуру. Досить кожні півроку класти газету в холодильник, і нудний запах більше не повернеться.

До речі, газету можна засунути й у морозилку.

Як ще позбутися неприємних запахів у холодильнику:

Добре підійде розчин соди чи оцту. Потрібно розвести в 1 л теплої води 1-2 столові ложки соди або 2-3 столові ложки оцту і протерти цим розчином стінки та полиці.

Активоване вугілля також є абсорбентом. Потрібно подрібнити 10-20 таблеток активованого вугілля і висипати на тарілку чи інший посуд. Тримати у холодильнику 1–2 дні. Для профілактики потрібно міняти засіб раз на місяць чи частіше.

Лимон – універсальний засіб, який має знезаражувальні та бактерицидні властивості. Він ефективно бореться із жиром і залишає приємний аромат. Для цього потрібно сік половини лимона розбавити у літрі води та протерти всі деталі холодильника.

Перекис водню не тільки незамінний засіб кожної аптечки, а й помічник на кухні. Приготувавши розчин перекису – 1 ч. л. засобу на літр води – можна надовго забути про проблему сторонніх запахів.

Читайте також: