Стало відомо, що для захисту цивільного населення під час надзвичайних ситуацій по всій країні створюються "Пункти незламності. Зокрема, в багатомільйонній столиці невдовзі буде введено близько пів тисячі таких об’єктів.

За словами Кирила Тимошенка, станом на 22:00 23 листопада 2022 року розгорнуто вже 2750 "Пунктів незламності".

Як розповів у вечірньому зверненні 22 листопада Президент України Володимир Зеленський, у таких пунктах цілодобово і безкоштовно будуть надаватися базові послуги, такі як: електрика, мобільний зв’язок та інтернет, тепло, вода, аптечка та інші.

Зеленський наголосив, що такі пункти працюватимуть обов’язково при всіх обласних та районних адміністраціях, а також при школах, будівлях ДСНС тощо.

Варто зазначити, що уже створено спеціальний сайт, де розміщено мапу таких пунктів - вона постійно оновлюється. На порталі або безпосередньо в пунктах також можна буде дізнатися, де працює найближче АЗС, банківське відділення, аптека, магазин.

Голова держави також повідомив, що місцевій владі поставлено завдання інформувати людей про наявність пунктів незламності. У будівлях органів влади, в аптеках, магазинах, поштових відділеннях має бути інформація про те, де людина може знайти підтримку у випадку тривалого відключення енергії.

Ініціативу підхопили і представники бізнесу, які роблять свої бізнес-об’єкти "пунктами незламності з генераторами, старлінками, водою та іншим". На зазначеному сайті є форма для представників бізнесу, які бажають долучитися до ініціативи.

Читайте також:

Зеленський звернувся до українців щодо пенсій та соціальних виплат

Це увійде до історії: у Раді пропонують заборонити Московський патріархат по всій Україні

Путіна вже почали лякати потужним вторгненням ЗСУ та захопленням цілої російської області