Українців уже неодноразово попереджали про те, що можливі триваліші відключення від світла, якщо масовані ракетні обстріли з боку Росії продовжаться. Це говорить про те, що якщо будуть тривалі відключення від світла, проблеми зі зв'язком та інтернетом неминучі.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «РБУ-Україна»

Насамперед слід повідомити, що робота мобільного зв'язку безпосередньо залежить від роботи енергопостачання. Наприклад, якщо відключається світло, станції мобільних операторів переходять на альтернативне живлення. Однак є невелика проблемка - альтернативне харчування може дати зв'язок лише на 4-5 годин.

«Для підтримки роботи іншого обладнання у випадках тривалих вимкнень електроенергії ми використовуємо пересувні дизель-генератори. Однак їхня обмежена кількість, а також тривалість відсутності електроенергії призводять до складнощів з наданням послуг зв'язку абонентам», — заявили в мобільному операторі Київстар.

Крім цього, повідомляється, що якщо є можливість, то оператори починають кооперуватися з різноманітними торговими центрами та підприємствами.

«Ми стежимо за ситуацією та готуємось до різних сценаріїв. Все обладнання, крім оптоволокна, потребує електроживлення, та його відсутність — критичне для роботи мережі. Тому ми вживаємо різних заходів, щоб забезпечити зв'язок, незважаючи на тривалі відключення електроенергії», - повідомляється українцям.

Читайте також:

Світла не буде до кінця березня: у ДТЕК розповіли, скільки триватимуть аварійні відключення електроенергії

Відключення світла: Росія лякає українців фейками. Що потрібно знати