Раніше мало кому спадало на думку, що водопровід, електропостачання, теплопостачання та інтернет – це розкіш. Так, для забитого російського села та мультиварки – сейф, але для українців усі побутові предмети та зручності – буденність, на яку часто просто не звертаєш увагу.

Але все змінила війна. Тут ми всі зрозуміли, що комунікації - це, виявляється, та основа, без якої життя стає складнішим. Але хочеться і в теплоті бути, і у воді в душі помитися, і пральну машинку заправити, і хліб у хлібопічці спекти.

І якщо помитися можна, грубо кажучи, в тазику, а хліб купити в найближчій булочній, то привести до ладу речі, не стираючи їх, - цілий експірієнс. Детальніше про простих лайфхаків з одягом повідомляє РБК-Україна.

Обприскайте одяг розчином із білим оцтом

Спрей з білим оцтом творить дива у дезодорації одягу. Засіб добре працює для взуття, яке вже почало неприємно пахнути. Для приготування чудодійної суміші з'єднайте 150 мл білого оцту зі 150 мл води, налийте це в пляшку з пульверизатором, щоб обприскати потрібний одяг. Кислий запах оцту зникне, коли одяг висохне, і він виглядатиме зовсім новим.

Додайте кольори тьмяним тканинам за допомогою солі

Найчастіше одяг тьмяніє від того, що в ньому накопичилося багато бруду. Для цього предмет одягу необхідно замочити у відрі з холодною водою, куди потрібно додати чотири столові ложки солі.

Видаліть затхлі запахи за допомогою ефірних олій

Несвіжий одяг можна вивісити на вулицю, де вітер прибере запах, а сонячні промені знищать бактерії, що утворилися. Особливо добре, якщо на вулиці буде мінусова температура, то бактерії та запахи зможуть "вимерзти". Також можна скористатися ефірними оліями. Виберіть свій улюблений аромат і змішайте кілька крапель із водою.

Видаліть складки за допомогою саморобного спрею-ліфтингу

Спрей-ліфтинг допоможе не лише розгладити одяг, а й наситить його приємними запахами. У пляшці з розпилювачем змішайте вісім частин води, одну частину пом'якшувача тканини і одну частину спирту. Добре перемішайте перед використанням та розпорошіть на складки одягу. Після цього чистими руками потріть складки і дайте одязі висохнути, повісивши його на "плічики".

Створіть засіб для виведення плям

Вручну вивести глибокі плями можна за допомогою простої суміші. Дві третини склянки харчової соди і половину склянки білого оцту слід змішати в тарілці або чашці, невелику кількість цієї пасти нанести на пляму і втирати в тканину вологою ганчіркою. Після цього необхідно почекати пару хвилин і потім ополоснути одяг холодною водою, змивши пасту. Чим більше і глибше пляма, тим довше потрібно витримати пасту на тканині.

Читайте також: