Через те, що Росія продовжує знищувати критичну інфраструктуру України високоточними ракетами, українцям розповіли, як залишитися зі світлом під час відключення від електропостачання. Стало відомо, що можна значно збільшити час горіння свічки у домашніх умовах.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «РБК-Україна»

Через те, що Росія завдала наймасштабнішого масованого ракетного обстрілу по Україні з початку війни, є ймовірність того, що проблеми з електропостачанням будуть ще деякий час. Саме тому українцям настійно рекомендується запастися свічками.

Також мешканцям України розповіли про дуже корисний лайфхак, який допоможе свічці горіти в десятки разів довше.

Для того щоб зробити свічку довгого горіння знадобиться кілька простих матеріалів: маленька банка або склянка з товстим склом, парафінова та воскова свічки, щіпка солі, олія без запаху, ніж, сірники або запальничка.

Після того, як ви візьмете необхідні матеріали, потрібно буде опустити воскову свічку в ємність і відрізати необхідну кількість. На дно банки чи склянки потрібно накапати трохи розтопленого парафіну, і доки він не охолонув закріпити відрізану воскову свічку. Після цього необхідно залити ємність олією і додати туди сіль.

Важливо відзначити, що така свічка, на відміну від звичайної воскової, може горіти щонайменше 10 годин.

Окрім цього, на одному з YouTube-каналів було оприлюднено відеоролик, який допоможе зробити окопну свічку.

Читайте також:

Віялові відключення по-барабану: які гаджети мають бути в кожній родині на випадок відключення світла

Муки киян закінчаться: в «Укренерго» розповіли, коли у столиці перестануть вимикати світло