Стало відомо, що термінали ПриватБанку не приймають банкноти номіналом 500 та 1000 грн. При цьому банкомати видають такі купюри. Таким чином українцям радять не вносити деякі купюри у термінал, оскільки установка їх просто не прийме.

Про таку проблему розповіли на спеціалізованому порталі "Мінфін" у розділі відгуків - саме там з'явилася скарга клієнта ПриватБанку.

Жінка під ніком Nevidimaja повідомила, що зняла з банкомату купюри номіналом 1000 і 500 грн. В подальшому вона планувала закинути їх на інший рахунок через термінал, але установка відмовилася приймати гроші. Тож жінці довелося терміново шукати місце, де можна розміняти купюри, щоб використати їх за потребою.

Клієнтка ПриватБанку запитала у фінустанови, чи не можна вирішити проблему, наприклад, заправляти банкомати належними купюрами.

"Банкомат видав мені купюри 1000 та 500 гривень, які не бере термінал, невже не можна вирішити подібні проблеми, наприклад, заправляти банкомат купюрами, які прийматиме термінал?" – написала клієнтка.

Представники ПриватБанку у відповідь на скаргу зазначили, що недоцільно витрачати час на зняття готівки, аби в подальшому вносити її у термінал. Фінустанова порекомендувала проводити подібні платежі безпосереднього через мобільний додаток Приват24 або за допомогою терміналу, скориставшись послугою списання фінансів з банківської картки.

Також зазначається, що номінал банкнот залежить від розташування банкомату, регіону, попиту від клієнтів та наявності певного виду купюр у касі, з якої кошти надходять до банкомату.

А ось про причини виникнення такої скандальної ситуації в ПриватБанку відповіли досить логічно. Виявляється, велика частина банкнот номіналом 1000 і 500 грн знаходилися у Херсонській області і після окупації вони були втрачені, оскільки ці кошти фактично вкрали російські війська. Таким чином, низка банківських установ обмежила можливість приймати ці номінали у своїх терміналах, тоді як банкомати без обмежень надавали ці купюри клієнтам.

Читайте також:

Отримати грошову допомогу у ПриватБанку можна буде цілодобово. Що потрібно знати

Приватбанк попередив українців: відновлено міжнародні перекази через термінали

Попередьте близьких: сайт ПриватБанку має клон. Не заходьте на нього