Ні для кого не є секретом, що на території України ввели загальну мобілізацію через вторгнення путінських окупантів. Відомо, що на фронт було відправлено десятки тисяч військовозобов'язаних українських чоловіків. Однак були й такі випадки, що забирали й тих чоловіків, які могли потрапити на фронт лише за бажанням.

Цю інформацію надали на порталі новин « telegraf »

На превеликий жаль, були ситуації, коли на фронт забирали багатодітних чоловіків, які мають троє або більше неповнолітніх дітей. У зв'язку з цими інцидентами Верховна Рада України ухвалила рішення давати таким чоловікам можливість звільнятися.

Учасник волонтерського руху "Адвокати ЗСУ" Роман Ліхачов заявив, що в Україні з'явилася судова практика, коли чоловіків, яких призвали незаконно, звільняли з особового складу ЗСУ.

Крім цього, Роман Лихачов згадав, що до 5 вересня на території України вже було чотири судові рішення, в яких йшлося про багатодітних чоловіків, яких відправили на фронт незаконно.

Вінницький окружний адміністративний суд звільнив від служби багатодітного чоловіка. Повідомляється, що у військкоматі стверджували, що один із його дітей є йому не рідним. Проте суд ухвалив, що за статтею 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" українець може бути призваний на військову службу виключно за його згодою та лише за місцем проживання.

Читайте також:

Порядки вручатимуть, але на фронт відправлять не всіх: українцям роз'яснили нюанси мобілізації

Путін терміново припинив мобілізацію: Арестович розповів, що сталося у Кремлі

Кадиров раптово розпочав мобілізацію в Чечні та пригрозив чоловікам