У мережі повідомили про те, що на території Польщі планують збудувати масивний паркан біля кордону з Калінінградською областю Російської Федерації. Такий поворот подій цілком логічний, проте це може зазнати якихось наслідків.

Цю публікацію розмістили на порталі «УНІАН»

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак вирішив повідомити про те, що у Польщі планують убезпечити свої території завдяки масивному паркану.

«Я ухвалив рішення вжити заходів для посилення безпеки на кордоні Польщі з Калінінградською областю, закривши цей кордон. Тому сьогодні розпочнуться роботи з будівництва тимчасового загородження на кордоні з Калінінградською областю. Ми використовуємо досвід, здобутий минулого року. Немає сумніву, що тимчасове загородження захистило польсько-білоруський кордон. Це унеможливило гібридну атаку з білоруської території або значно уповільнило її», - сказав Маріуш Блащак.

Крім цього, міністр національної оборони Польщі уточнив, що споруда буде такою самою, як і біля кордону з Білоруссю.

«Загорожа складатиметься з трьох рядів колючого дроту, який використовують військові по всьому світу. … Це загородження заввишки два з половиною метри та завширшки три метри з польського боку. Ми хочемо, щоб кордон був щільним. … При цьому будуть проведені роботи зі встановлення периметрії, пристроїв, які дозволять здійснювати електронне спостереження за кордоном з областю Калінінграда», - продовжив польський чиновник.

Також є думка, що Росія може досить агресивно відреагувати на такий поворот подій, оскільки Путін також хоче заподіяти марення і Польщі.

Читайте також:

Польща затвердила нові правила для українських біженців. Що потрібно знати