Пенсіонери в Україні живуть практично за межею бідності. Не всім із них щастило по життю, хоча б тому, що найкращі роки свого життя вони провели у триклятому СРСР.

Але Україна намагається реабілітуватись в очах тих, хто її будував. І тому деякі пенсіонери зможуть одержати одразу 10 виплат за раз. Докладніше про це інформує сайт "НаПенсії".

Видання зазначає, що на одноразову виплату у розмірі 10 пенсій можуть отримати такі категорії громадян:

  • ті, кому починаючи з 1.10.2011, було призначено пенсію за віком відповідно до Закону № 1058;
  • пенсіонери, котрі на день досягнення пенсійного віку працювали в установах державної або комунальної форми власності на посадах, де робота дає право на призначення пенсії за вислугу років;
  • ті, що отримали повний страховий стаж на таких посадах (чоловіки – 35 років, жінки – 30 років);
  • особи, які до цього не отримували жодного з видів пенсій (тобто особи, які отримували пенсію раніше та з якихось причин перестали отримувати її, право на зазначену грошову допомогу втратили);

Зазначено, що Пенсійний фонд України виплачує допомогу у розмірі 10 пенсійних виплат за рахунок Державного бюджету. Цю виплату вони отримають разом із першою виплатою пенсії, яка була призначена за віком.

Окремо варто врахувати, що для визначення розміру грошової допомоги обліковується місячний розмір пенсії, обчислений відповідно до статей 27 та 28 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», станом на день її призначення.

Насамперед на таку значну виплату мають право працівники системи освіти, які виходять на заслужений відпочинок за віком.

Читайте також: