Повномасштабну війну було розпочато Російською Федерацією 24 лютого. Цей день став одним із найчорніших днів в історії українського народу, коли життя розділилося на "до" та "після".

Загальна мобілізація в Україні розпочалася 25 лютого і кілька разів уже була продовжена, оскільки і було продовжено воєнний стан. Поки що мобілізація триватиме до 21 листопада 2022 року, але є ймовірність, що ця дата не буде кінцевою.

І якщо в Росії мобілізація бачиться, як зліт безробітних алкоголіків, наркоманів та зеків, то в Україні – найкращі сини та дочки нації, справжні українські козаки та козачки стали на захист держави.

У Генштабі оголосили, що мобілізація в Україні йде своєю чергою, планово, розмірено. Докладніше про це інформує сайт Факти та коментарі, посилаючись на представників Генштабу та МВС.

Повідомляється, що прискорювати мобілізацію та збільшувати її темп немає жодної потреби. Охочих вигнати русню в шалене заболоття достатньо.

У той же час слід зазначити, що не всіх бажаючих можуть призвати на війну. Є певний перелік хвороб, із якими мобілізувати не мають права.

Скріншот із сайту Факти та коментарі

Нагадаємо, з'явитися у військкомат зобов'язані всі військовозобов'язані громадяни України, навіть якщо їм не надійшла повістка за місцем прописки.

Читайте також: