Для українських пенсіонерів з'явилася нова приємна інформація, проте вона стосується не всіх. З'явилися відомості, що для пенсіонерів, які живуть на території України, належить компенсація, але тут є певні умови.

Цю публікацію надали на порталі новин «napensii»

Українським пенсіонерам було встановлено щомісячну компенсацію вже з жовтня 2022 року. Однак це стосується лише тих, хто має вік від 70 до 75 років.

Також необхідно повідомити, що ця виплата нараховуватиметься лише тоді, коли пенсіонеру виповниться 70 років. Наприклад, якщо людині на пенсії виповнилося 70 років 15 жовтня, вона отримає компенсацію за 15 днів жовтня, а не за повний місяць.

Олена Сичугова пояснила: «Умови призначення цієї доплати: якщо розмір щомісячної пенсійної виплати з урахуванням надбавок, підвищення, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, індексацій тощо менше розміру середньої заробітної плати в Україні за 2020 рік, з якої сплачено страхові внески — це 10 340 гривень 35 копійок».

Тільки не слід забувати про трудовий стаж, який зараз становить для чоловіків 35 років, а для жінок – 30 років.

Крім цього, голова Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області заявила, що українські пенсіонери, які мають необхідний трудовий стаж та досягли віку від 70 до 80 років, не отримуватимуть соціальної виплати менш ніж 2500 гривень.

Як отримувати інформацію про свою пенсію на телефон. Інструкція

Хорошого замало: з'ясувалося, що реальний розмір пенсії зменшився. Скільки видадуть

Українців попередили про заморожування мінімальних пенсій Скільки платитимуть