Вранці 10 жовтня міста по всій Україні, від Києва до Одеси, зазнали масованого обстрілу, якого не було від початку війни. Українська влада повідомила про 14 загиблих і близько 100 поранених. Під час цієї ракетної атаки Росія випустила територією України 83 ракети. Ракетний обстріл був у Харкові, Києві, Львові, Кременчуці, Миколаєві, Дніпропетровщині, Хмельницькій, Сумській, Івано-Франківській, Полтавській областях та інших населених пунктах. Звичайно, за один день підготуватися до такої операції було б неможливо.

Росія за 10 жовтня випустила територією України 84 крилатих ракети та 24 безпілотники, загальною вартістю, за підрахунками Forbes, – $400–700 млн. Йдеться про такі типи ракет: Х-101, Х-555, "Калібр", "Іскандер" , С-300, Торнадо-С.

При цьому бункерний Путін заявив, що це була відповідь "на теракти щодо Росії", а саме це була помста за Кримський міст. Водночас українські розвідники оприлюднили дані, що окупанти масований ракетний терор готували ще 2 та 3 жовтня, задовго до подій на переправі, адже на її підготовку потрібно щонайменше 5 днів.

Військовий експерт Роман Світан в ефірі каналу "FREEДІМ" підтвердив, що за 1-2 дні спланувати такий масовий обстріл було б неможливо, а тому нова масштабна ракетна атака від РФ може повторитися, але не раніше ніж за тиждень.

"Я думаю, що 10 жовтня був пік того, що змогли зробити росіяни. Була багатоешелонована атака різношвидкісними та різновисотними ракетами, включаючи дрон-камікадзе. Швидше за все, ця атака готувалася тиждень, може, днів 10", - заявив експерт.

Також він додав, що якби Росія планувала кілька хвиль масштабної атаки, вона б відбулася вчора ввечері.

"Такі атаки готуються досить довго. Ще раз повторюся: такого рівня атаку, я думаю, вони зможуть повторити за тиждень, не раніше. Тому що є цикл підготовки... Якби вони готувалися до кількох хвиль такого рівня, як учора було, то вона була б учора ввечері", – упевнений Світан.

Читайте також:

Дуже боявся: Путін мало не зламав мікрофон, розмовляючи з головою МАГАТЕ. Відео

Лукашенко вже віддає Путіну свої останні танки та боєприпаси. Ось його й дотиснули

"Карта перевернутого Сонця": таролог розповіла, чого найбільше боїться Путін