Мешканцям України надали дуже корисну інформацію, в якій повідомляється про те, що українці мають можливість проходити курс лікування у приватних клініках безкоштовно. Однак є важлива умова.

Відповідну інформацію оприлюднили на порталі «RBC»

Як би це дивно не звучало, проте українці можуть лікуватися безкоштовно в приватних клініках. Про це заявили у Національній службі здоров'я.

Потрібно розуміти, що є одна дуже важлива вимога. Житель України зможе отримувати безкоштовне лікування лише в тому випадку, якщо він має договір щодо НСЗУ.

Початкову допомогу при проблемах зі здоров'ям українець може отримати завдяки договору із НСЗУ. Цю допомогу надають 298 приватних клінік та 674 лікарів-ФОП.

Пацієнт, який вибрав свого лікаря в приватній клініці, може розраховувати на всі доступні послуги. Зараз йдеться про основні аналізи, ведення нескладної вагітності, виписку електронного рецепту лікарем та щеплення, але тільки основних.

Крім цього, таку спеціальну допомогу можна отримати у 111 приватних клініках та у 11 лікарів-ФОП.

Крім цього, ще 48 приватних установ мають договори з НСЗУ для медичної допомоги дітям та для дорослих людей в амбулаторних умовах.

Також 12 приватних клінік можуть надати хірургічні операції за договором із НСЗУ.

Важливо відзначити, що з'явився новий напрям, який називається "Ведення вагітності в амбулаторних умовах". У цьому випадку 15 приватних закладів можуть надати медичну допомогу за такого випадку.

Блогер: у лікарнях не вистачає бинтів для військових, а Столар забороняє брати допомогу у волонтерів

Відома українська актриса після токсичного препарату розпочала екстремальне лікування

Боротьба із самолікуванням. Українцям не дозволять купувати в аптеках ряд медичних препаратів