Зазвичай час пуховиків припадає на листопад місяць, коли перші морози та сніг змушують нас мерзнути. Тоді доводиться заглянути в шафу, щоб зрозуміти, чи потрібен новий верхній одяг чи можна підшаманити старий?

Якщо пуховик у досить непоганому стані, з не зовсім збитим пухом або синтепоном і не порваний, то можна його упорядкувати і заощадити гроші. У тому числі можна заощадити на хімчистці та зробити все самостійно.

Однак спочатку необхідно ознайомитися з етикеткою виробу, щоб зрозуміти, чи можна його прати в домашніх умовах. Якщо там надруковано перекреслений тазик – се ля ві, потрібна лише хімчистка.

Але якщо тазика немає, значить приступаємо.

Для початку необхідно ретельно перевірити кишені та спустошити їх. Також необхідно перевірити підкладку на наявність дірок.

Куртку із синтепоном можна прати звичайним порошком або гелем. Але для пуху потрібен спеціальний засіб.

Пуховик потрібно прати окремо від інших речей, і в спеціальному режимі, на кшталт «делікатного прання».

Сушити такий верхній одяг необхідно на плічиках при кімнатній температурі, на вивороті, періодично розправляючи наповнювач.

Позбутися грудок наповнювача, що звалилися, візьміть пилосос, зніміть насадку, пройдіться по виворітному боці куртки, а після висихання розбийте грудки, що залишилися, руками.

Читайте також: