• 3 л варених маслюків, 0,5 л олії, 1 кг цибулі, 1 б. томатного соусу (450 г), 6 ст. ложок оцту, сіль, цукор, перець.

Консервація маслюків на зиму включає в себе підготовчий етап - відварювання. Важливо приступити до обробки в перші 10-12 год після збору, так як термін зберігання у цих грибів є невеликим.

Шкірку з маслюків знімати не треба! Просто заливаємо їх водою і додаємо жменю-дві солі. Залишаємо гриби на 5 хв, а далі кілька разів миємо. Варити необхідно 30-40 хв.

Далі виймаємо гриби з ємності і промиваємо холодною водою. Перед маринуванням великі екземпляри краще розрізати на кілька частин, а їх молоденьких "побратимів" залишити цілими.

В окремій каструлі: 0,5 л олії і 1 кг цибулі подрібненої посмажуємо до ледь золотистого кольору, додаємо 3 л відварених грибів, сіль (за смаком), перець, 6 ст. ложок оцту, цукор (за смаком), 1 б. томатного соусу (450 г).

Варити 1,5 год.

Розкласти в півлітрові банки, 15 хв стерилізувати і закрутити. Виходить 8 баночок по 0,5 л.

Читайте также:

Порезанный картофель с фаршем: рецепт сытного завтрака на всю семью

Добавляем сыр и колбаску: необычный рецепт "дачных голубцов"

Лакомство к чаю: как сделать сладкие цукаты из тыквы. Рецепт