У ЗМІ вже неодноразово з'являлася інформація про те, що Лукашенко нібито прогнувся під Путіним і погодився ввести на територію Білорусі чергову порцію російського контингенту, який нібито має атакувати Україну. У тому числі й Київ.

За словами військового експерта Олега Жданова, росіяни можуть готувати чергову серію ракетних ударів, перекидаючи до Білорусі своїх винищувачів Су-30. Але, як зазначає Жданов, ЗСУ мають у своєму арсеналі те, що може виявитися сюрпризом і для Лукашенка, і для Путіна.

Про це Жданов заявив в інтерв'ю Оглядачеві, відповідаючи на запитання про те, що мав на увазі секретар РНБО Данилов, говорячи про несподівані удари України у разі, якщо розпочнеться вторгнення з боку Білорусі.

"Отже, у нас з'явилися якісь нові засоби, які можуть стати несподіваними для Білорусі. Не ламатимемо інтригу пана Данилова, але я розумію, про що йдеться. Тож для білорусів це справді може стати сюрпризом, причому несподіваним", - зазначив Жданов.

Він також прокоментував дії Путіна щодо так званої "незалежності" Запорізької та Херсонської областей. За словами експерта, у цьому немає нічого страшного.

"Я думаю, що далі нічого особливого не буде. Річ у тому, що всі ці рухи Путіна спрямовані на внутрішнє споживання. Йому треба звітувати перед електоратом, за що він воює сім місяців в Україні. Йому треба виправдати всі втрати та поразки".

А для всього цивілізованого світу це буде ще одна нагода відвернутися від Росії та запровадити нові санкції за спробу анексії чужої території. До речі, Організація Об'єднаних Націй саме для цього і створювалася – щоб запобігти незаконній анексії чужих територій. Це суть створення ООН.

Вже зараз порушується питання членства РФ в ООН, на якій підставі вона там опинилася. Росія ніколи не подавала документи на членство та оформлення правонаступництва від Радянського Союзу.

Тому на внутрішньому ринку, як вважає Путін, для нього це матиме величезний плюс та вирішення частини електоральних проблем, але на міжнародній арені для Путіна це може стати просто катастрофою.

Ще один не менш важливий для нас момент – це те, про що сказав президент Зеленський, виступаючи перед Радою безпеки ООН – якщо будуть визнані результати "референдумів", то взагалі про жодні переговори з Росією не може бути мови", - резюмував Жданов.

Читайте також:

Якщо вимкнули електрику: як заощадити заряд смартфона. Два простих способи

Без сліз неможливо: у мережі показали фото дітей, які молилися перед іконами під час ударів по Дніпру

Задерла сорочку та показала татуювання: донька Олени Кравець похвалилася стильною фотосесією