Після нещодавньої зустрічі Лукашенка та Путіна в Сочі в мережі не згасають інсайдерські зливи та оцінки ситуація, щоб спрогнозувати, якою далі буде війна через нові домовленості.

Докладніше про це інформує Обозреватель, посилаючись на повідомлення колишнього генерала російської Служби зовнішньої розвідки у мережі Telegram.

Виявляється, що Бацька непогано так взяв в облогу Путіна на переговорах. Головною метою зустрічі були умовляння Лукашенка, щоб він визнав окуповані території після референдумів. Проте білоруський лідер тактовно відмовився це зробити, посилаючись на те, що він не хоче потрапити під санкції, йому дуже важко. Зрозуміло, він пообіцяв подумати, але негативна відповідь була зрозуміла всім. Понад те, Путін навіть пообіцяв виділити Білорусі 5 мільярдів доларів кредиту на погашення витрат. Але Лукашенко був непохитний.

Також на зустрічі йшлося про мобілізацію білоруської армії. Тут Лукашенко був категоричним і відмовився брати у цьому участь. Однак Бацька погодився допомогти озброєннями з білоруських складських запасів та пошиттям форми для мобілізованих.

Але найвидатніший діалог прозвучав у контексті ядерної зброї. Так Лукашенко прямо запитав Путіна, скільки він збирається жити. Адже «брязкання ядерною зброєю добре, коли це блеф, а якщо не блеф, то це самогубство». Путін одразу змінив тему, уточнивши, що про це рано говорити.

Читайте також: