Тернопіль став першим великим українським містом, яке повертає серйозні карантинні обмеження.

Через сплеск COVID було ухвалено рішення відновити масковий режим. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради.

Зазначається, що 22 вересня набувають чинності такі карантинні обмеження:

  1. масковий режим вводиться у всіх місцях масового скупчення людей, у громадському транспорті, торгово-розважальних центрах, магазинах, закладах громадського харчування, у релігійних установах та закладах культури.
  2. Водії та кондуктори громадського транспорту працюватимуть у масках та респіраторах.
  3. Пасажири також мають носити маски.
  4. Під час богослужінь у храмах також запроваджується масочний режим та здійснюється дезінфекція відповідного посуду під час проведення різних церковних обрядів.

Нагадаємо, за даними українського МОЗ, за минулий тиждень, з 12.09 до 18.09, зафіксовано 36 683 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них дітей – 5628, медпрацівників – 869.

Також за минулий тиждень через коронавірус госпіталізовано – 6273 особи, смертей – 90, одужало – 17 430 осіб.

Зазначається, що 62 617 осіб було вакциновано проти COVID-19. За звітний тиждень із усіх проведених щеплень 32,3% становлять перші дози, 7,9% – другі дози, 57,1% – перші бустерні дози, 2,6% – другі бустерні дози.

Важливим моментом є й те, що близько 780 тисяч українців ще не отримали другої дози, а близько 13,2 млн. – першої бустерної дози. Саме тому людей закликають захиститись перед традиційним зростанням кількості випадків захворювання.

Читайте також:

Долар різко подорожчав уперше за 20 років після заяви Путіна

Порядки клеять на поштові скриньки, молодь затримують на вулиці: як проходить мобілізація в Росії

Мільйони тонн снарядів, цілі ешелони: Жданов розповів, що Путін направляє в Україну