ЗСУ завдають серйозних ударів по логістичним ланцюжкам російських окупантів, але треба розуміти, що путінська армія переправляє в Україну боєприпаси у величезних кількостях.

Про це заявив у прямому ефірі військовий експерт Олег Жданов.

Зокрема, за його словами, на сьогодні українські сили не можуть на 100% зупинити перекидання росіянами своїх боєприпасів на територію України. Плюс до всього, треба враховувати те, що на правий берег Дніпра окупанти завозили боєкомплекти протягом півроку.

"Там снарядів завезені ешелони. Я вже розповідав: коли ми прорвали першу лінію оборони у напрямку Херсона, у мережі показали звичайний бліндаж. Він був завантажений (за обсягами – ред.) як цілий КАМАЗ. І це тільки для одного взводу! На правий берег вони півроку завозили боєприпаси, і вони сьогодні, як мурахи – на човнах, по кілька ящиків намагаються перевозити ці боєприпаси, на понтонах тягнуть по одному чи два КАМАЗи.

Ми намагаємось їх топити, вони намагаються боєприпаси перетягнути… Чому сьогодні кажуть, що вони й місяць можуть протриматись на правому березі? Завдяки величезному запасу боєприпасів. Навіть згадайте Харківську область, коли ЗСУ провели вдалий контрнаступ. На кожному розі – вагон боєприпасів. Кожен опорний пункт – вагон боєприпасів. Якийсь гарнізон – вагон боєприпасів. У Росії її мільйони тонн боєприпасів. І вони їх везуть ешелонами", - наголосив військовий експерт.

Він також констатував, що російським окупантам снарядів вистачить ще надовго.

"Але наші сили намагаються. Як тільки знаходять - одразу горять ці склади, одразу туди щось прилітає по кілька годин. Але, повірте, їх дуже багато", - резюмував Жданов.

Читайте також:

Путін має намір відправити в Україну 300 тисяч мобілізованих. Шойгу вже оголосив деталі

Арештович прокоментував оголошену Путіним мобілізацію: чого чекати

Можливий сильний потоп: росіяни руйнують дамбу, мешканців Харківщини попередили