Сьогодні, у вівторок, в районі 15:20 на стратегічно важливому аеродромі "Саки" (селище Новофедорівка), де знаходяться російські бомбардувальники та винищувачі, сталася серія вибухів.

При чому така серія "хлопків", що з будинків вилітали вікна, а в машинах спрацьовували сигналізації. На довколишніх пляжах відразу ж почалася евакуація.

За словами міністра оборони РФ товариша Шойгу, аеродром окупантів не зазнавав жодних ударів зі сторони – він вибухнув сам собою. Видно, "крок доброї волі".

Як повідомляють кремлівські ЗМІ у Telegram, Шойгу також запевнив усіх, що постраждалих внаслідок вибухів на аеродромі немає, авіаційна техніка не пошкоджена.

Тим часом, ці ж кремлівські ЗМІ заявляють про евакуацію населення.

"Близько 30 людей евакуйовано в Новофедорівці з прилеглих до аеродрому будинків, їх розселять у пансіонатах та готелях, повідомляють влада регіону", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, місцеві ЗМІ пишуть про постраждалих.

У Новофедорівці розташований один із ключових для російської авіації аеродром. Раніше там була база ВМС України. За даними Радіо Свобода, наразі там базується 43 винищувальний авіаційний полк повітряно-космічних сил РФ, у складі якого переважно літаки Су-30 СМ, Су-33 та бомбардувальники Су-24М.

Читайте також:

У Держдумі захотіли створити новий СРСР, згадавши Україну та США

Зірка Голівуду після аварії впала в кому. Вже підключили до апарату

"Або окопи копати, або водила": телеведучий Педан розповів, як його не взяли на фронт