Рецепт: На 4-5 коржів:

  • кабачки 6 шт. (молоді) 1,2 кг;
  • укроп 1 пучок;
  • яйця 3 шт.;
  • мука 5 ст л;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком.

Начинка:

  • томати 4 шт.;
  • майонез 200 гр;
  • часник 4 зубчики;
  • кріп прикрасити зверху;
  • олія рослинна для смаження.

Натріть кабачки на великій тертці. Молоді очищати не потрібно, а у старих краще видалити шкірку та насіння. Посоліть овочі, перемішайте та залиште на 15 хвилин.

За цей час шинки пустять сік. Викладіть їх у друшляк і добре пам'ятайте руками, щоб стекла зайва рідина. Перекладіть овочі в миску, додайте яйця, дрібно нарізаний кріп та перець і перемішайте.

Всипте муку|борошно| і ще раз все ретельно з'єднайте. Тісто не повинно бути рідким. Отже, можете додати більше борошна, ніж зазначено в інгредієнтах.

Розігрійте олію на сковороді діаметром близько 25 см. Розділіть тісто на 4-5 частин. Викладіть першу на сковороду та розрівняйте шаром 3–5 мм.

Обсмажуйте по кілька хвилин з кожного боку до золотистої скориночки. Коржі легко перевертаються, якщо тісто вийшло досить густим.

Змішайте майонез із подрібненим часником. Наріжте помідори тонкими кружальцями.

Викладіть перший корж на блюдо сервіровки, змастіть майонезом, розподіліть зверху помідори і накрийте другим коржем. Повторюйте, поки не закінчаться кабачкові коржики.

Останнім має бути шар із помідорів. Прикрасьте готовий торт рубаним кропом і залиште на 15-20 хвилин, щоб коржі просочилися.