В'ялені томати – дуже смачна та практична страва, родом з Італії. Вони ароматні та пряні. Дуже підходять до різноманітних салатів та несолодкої випічки. А олія, настояна на таких помідорах - ідеальне заправлення для супів або салатів.

НА 1 банку 0,75 мл:

помідори - 3 кг сіль - за смаком оливкова олія - ​​0,5 л (можна брати звичайну соняшникову)

СПЕЦІЇ: італійські трави часник – 4 зуби.

Викладаємо половинки томатів на лист, застелений пергаментом, верх зрізом. Посипаємо на смак сіллю і сушимо в духовці з температурою 70-75 градусів протягом 5-6 годин. Щоб уникнути надмірного скупчення вологості в духовці, періодично потрібно відкривати її для вентиляції або можна вставити дерев'яну паличку для суші у верхній частині дверцят духовки, щоб зайва волога виходила постійно.

Сухі скибочки в'ялених помідорів складаємо у невеликі стерильні баночки.

Заливаємо наповнені в'яленими томатами баночки соняшниковою чи оливковою олією, так, щоб вона їх повністю покрила, і закриваємо кришками.

Варто знати, що мляві томати – особливість практично будь-якої страви.

У борщ. Ви можете готувати борщ за фірмовим рецептом, а за 10 хвилин до закінчення приготування додати дрібно порізані в'ялені томати. Їх можна додати і в засмажку. Ви здивуєтеся, але цей інгредієнт стане справжньою родзинкою страви.

У паштет. Готуйте паштет із риби, печінки чи м'яса? Додайте дрібно|мілко| нарізані в'ялені помідори або перебийте блендером з усіма інгредієнтами. Вони додадуть паштет легкого смаку з димком.

У соус. Який би ви соус не готували - песто, майонез або кетчуп, спробуйте додати 3-4 штуки в'ялених томатів і перебити блендером, щоб соус був без шматочків. Вийде дуже смачно. Мені подобається песто базилік зовсім замінювати в'яленими томатами.

У салат . В'ялені помідори відмінно поєднуються з м'ясом, рибою, субпродуктами та овочами, тому їх можна додати практично в будь-який салат. Навіть трохи вдосконалити рецепт класичного Цезаря та Грецького.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт