Між містами Антифіліппі та Палеохорі зазнав аварії комерційний літак Ан-12, який перевозив небезпечний вантаж.

Як повідомляє DW , усі вісім членів екіпажу загинули, вони були громадянами України.

Як випливає з даних сервісу з відстеження переміщень літаків Flightradar24 від 16 липня, машина виконувала рейс з аеропорту "Костянтин Великий" поблизу Ніша в Сербії до столиці Йорданії - Амману.

Екіпаж до катастрофи встиг попередити про проблему з одним із двигунів, після чого диспетчери в Греції дозволили літаку приземлитися в аеропорту Салоніки або в повітряній гавані Кавали. Пілот вибрав останню, проте здійснити посадку не зміг. За даними очевидців, літак спалахнув ще в повітрі, швидко знизився, а потім впав на землю, після чого стався вибух.

Для гасіння пожежі прибули пожежники. На місці проводиться пошуково-рятувальна операція.

Представник Служби цивільного захисту Греції в ефірі грецької корпорації телерадіомовлення ERT припустив, що літак міг перевозити 12 тонн токсичних матеріалів. "Ми розглядаємо вантаж як небезпечний", - зазначив один із членів пожежної бригади. Місцевих мешканців закликали закрити вікна та не виходити з приміщень.

Українське МЗС вже виступило з офіційною заявою з приводу катастрофи.

"За дорученням міністра закордонних справ Дмитра Куліби на базі консульства України в Салоніках створено оперативний штаб. На місце катастрофи вже прибули українські консули, які взаємодіють із рятувальниками та правоохоронцями Греції для з'ясування всіх обставин інциденту. Наразі тривають рятувальні роботи та пожежогасіння. "Гаряча лінія. "МЗС України для родичів: +38 044 238 1588", - повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Читайте також:

Оперативна пауза російських військ: чого призведе її припинення. Прогноз

Женька із серіалу "Свати" не витримала: що розповіла Ганна Кошмал про війну в Україні

Сторінку Тіни Кароль у Instagram заблокували: надто багато правди писала про удари по Україні