Міністр соцполітики України Марина Лазебна повідомила, що відомство передало Управлінню ООН у справах біженців список пенсіонерів, які не є внутрішньо переміщеними особами та подали заявки на допомогу через соціальну платформу єДопомога. Виплати по 2200 грн надходитимуть протягом трьох місяців. У результаті літні люди отримають 6600 грн.

ООН насамперед направить допомогу пенсіонерам з особливо вразливої ​​категорії українців – які перебувають в окупованих регіонах, на територіях, де ведуться бойові дії, а також деокупованих населених пунктах. Це громадяни, які не мають статусу ВПО, але постраждали від війни. Вони насамперед потребують підтримки.

Щоб отримати кошти, пенсіонери мали залишити заявку на виплати через платформу єДопомога. Це можна зробити і зараз на порталі https://aid.edopomoga.gov.ua . Потрібно вказати свої ПІБ, ідентифікаційний код, номери банківського рахунку та мобільного телефону.

Мінсоцполітики верифікує надану інформацію, використовуючи відомості з державної бази даних та реєстрів. Потім її передадуть на розгляд міжнародних організацій. Вони самостійно приймають рішення про надання допомоги та суми виплат.

Читайте також:

Теракт Путіна: по Вінниці вдарили крилатими ракетами з підводного човна. Вона стояла у Чорному морі

Реакція Зеленського на теракт Путіна: президент України не витримав. Заява

Росія почала випускати ракети по метрополітену. Подробиці прильотів