На думку глави Альянсу, бойові дії на території України закінчаться шляхом проведення переговорів. Саме переговори, на думку Столтенберга, і поставлять крапку у війні.

Як повідомляє Главред, про це генсек НАТО заявив в інтерв'ю El País.

"Швидше за все, ця війна (РФ проти України – ред.) закінчиться за столом переговорів. Ми відповідаємо за те, щоб забезпечити максимально сильну позицію України і допомогти їй залишатися суверенною і незалежною європейською нацією", – зазначив Столтенберг.

Також він додав, що найкращий спосіб підтримувати Україну зараз – це надавати їй потужну зброю, забезпечувати економічну підтримку, а також вводити жорсткі санкції проти Росії.

Столтенберг також зазначив, що між НАТО і Росією немає "тотальної війни".

Тим часом, прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер заявив раніше, що президент України Володимир Зеленський хоче домовитися про мир і зберегти територіальну цілісність України, але Володимир Путін не дає йому такої можливості.

За його словами, зараз Путін не дає Україні можливості сісти за стіл переговорів. "Ви питаєте, чи можуть вони вести переговори. Але про що? Щоб Україна віддала свою територію Росії, тому що Росія вважає це правильним?"- зазначив словацький прем'єр.

Читайте також:

"Ми говоримо "ні": Угорщина виступила проти санкцій щодо Росії.

Ранковий обстріл України: Росія випустила десятки ракет по різних містах.

Навіть є власна пивоварня: ЗМІ показали новий притулок Путіна. Фото.