Росіяни намагалися здійснити наступ в районі села Інгулець в Херсонській області. Там же вони майже всі і полягли.

Як розповів радник глави Офісу президента України Олексій Арестович, ЗСУ розбили майже всю групу "в нуль", передає Обозреватель.

"І наші знову їх зловили зі спущеними штанами. Не скажу, що в ніч перед настанням, але за дуже короткий час до нього, коли вони перебували в найбільш вразливому становищі – безпосередньо перед початком дій", - підкреслив радник глави ОП.

Арестович зазначає, що українські воїни вдарили відразу на трьох напрямках, організували три переправи – всі вони були успішними, хоча не без втрат. Захисники зайшли на інший бік, форсували Інгулець, закріпилися і створили плацдарм.

"При спробі ворогом вибивати наші війська, які безумовно теж зазнали втрат, адже це війна, там (на Херсонському напрямку. - Ред.) розгромили російську БТГр. Вона знищена майже "в нуль". Там кілька десятків одиниць техніки і не менше пари сотень убитими тільки", – заявив Арестович.

За його словами, на вказаний напрямок ворожі війська перекинули сильні засоби ураження-протиповітряну оборону, танки та іншу техніку для готовності наступати.

Він додав, що завдання Сил оборони було – утримати позиції. З одного боку, вони відволікали ворога, з іншого наносили удари в іншому місці. Так фактично почалася фаза, коли війська форсували, вичерпали можливості наступу і стали в оборону. У відповідь противник пішов їх вибивати, "тому що мета окупантів – ліквідувати плацдарм".

Читайте також:

Буде дуже жарко: у США розповіли, що в серпні ЗСУ почнуть вичищати ворога з Донбасу.

"Екіпаж з'їдений рибами": з дна Київського моря підняли ще один новітній вертоліт РФ. Фото.

У Росії визнали, що ЗСУ ліквідували найвідомішого генерал-майора Путіна.