Через потужні західні санкції російські робітники, які клепали на своїх заводах зарубіжні машини, будуть змушені працювати на збиранні врожаю фруктів і яблук. Підприємства закриваються, зарубіжний автопром йде з країни-агресора.

Як повідомляє Фокус, робітників заводу "Автотор" влітку відправлять на збірку врожаю. Підприємство простоює з квітня і в найближчому майбутньому не зможе відновити роботу.

Відразу відзначимо, що "Автотор" займалося складанням автомобілів марок BMW, Hyundai, Kia і Genesis. Воно остаточно зупинилося в квітні і не відновило роботу 23 травня, як планувалося спочатку. Імпортні комплектуючі для складання машин не постачають, а тому невідомо, коли автозавод відновить роботу.

І ось що пропонують російським трудягам, яких поки не відправили на так звану "спецоперацію" в Україні:

з 12 червня по 15 липня запрошують на збір полуниці. Обіцяють платити по 25 рублів за кілограм, а за день необхідно зібрати 50-70 кг ягід.

З 15 липня по 15 серпня – час збору лохини. В цьому випадку будуть платити більше (45-50 рублів за 1 кг) при меншій нормі – 30-50 кг в день. А в серпні-вересні очікується збір яблук-платити будуть всього по 2 рубля за кілограм.

Є й альтернатива - можна заробити копійки на будівництві житлового комплексу в Калінінграді. Його зводять на землі, що належить "Автотору", зазначає видання.

На початку травня співробітникам "Автотору" виділили ділянки під картоплю. Працівників заводу відправили у відпустку.

Читайте також:

Клявся, що не буде воювати, а після полону погрожує Україні: як поводяться окупанти. Відео.

Таке вперше: наступнику Путіна дозволили розмовляти. Загрожує Україні.

ПриватБанк обрадував новою послугою: тепер доступно і в магазинах.