Авторитетне видання The Washington Post опублікувало матеріал, в якому говориться, що Путін опинився в дуже складній ситуації, застрягши між двох світів.

Про це повідомляє УНІАН.

За словами журналістів The Washington Post, Путін ясно дав зрозуміти, що не потерпить критики війни проти України. Росіяни, які описують його «спеціальну військову операцію» як вторгнення, можуть бути позбавлені волі на строк до 15 років, а незгодні будуть покарані за висловлювання.

Однак, несхвалення все частіше спливає на поверхню — від «військових яструбів», які стверджують, що кремль недостатньо агресивний, до офіційних осіб, які не хочуть брати участь у кровопролитті.

Ознаки опору наростають, йдеться у виданні.

На цьому тижні російський військовий суд за закритими дверима постановив, що 115 військовослужбовців Нацгвардії були законно звільнені за відмову брати участь у вторгненні. Рішення може бути оскаржене, повідомляє російське інформаційне агентство "Інтерфакс".

У п'ятницю місцевий депутат від Комуністичної партії в Далекосхідному портовому місті Владивостоці зажадав від Кремля припинити бойові дії в Україні і вивести свої війська, повідомляє Associated Press. «Ми розуміємо, що якщо наша країна не припинить військову операцію, у нас в країні буде більше сиріт», — заявив Леонід Васюкевич на засіданні.

А Борис Бондарєв, російський дипломат, що базується в Женеві, на цьому тижні подав у відставку зі своєї посади, заявивши, що йому «соромно» за свою країну.

У той же час в Росії є ті, хто наполягає на більшій конфронтації з Києвом і Заходом. Вони критикують Кремль за виведення військ з Київської та Чернігівської областях у квітні. Також вони шоковані провалом операції з форсування річки Сіверський Донець, де були ліквідовані 485 російських солдатів і знищено 80 одиниць бронетехніки.

У матеріалі наголошується, що Путін «застряг між двох світів»: він не може ні перемогти Україну, ні відступити, зберігши свою репутацію.

Читайте також:

Крим переповнений пораненими, лікарні перестали приймати цивільних.

Нарешті: скоро з'явиться бензин, А ціни будуть знижені. Чого очікувати.

Справа до перемоги: ЗСУ дали під зад російським окупантам. Аж постоли летіли.