24 лютого о 5 ранку за київським часом почалася російсько-українська війна. Росія обстріляла мирні міста України. І ось уже 33 дні українці щодня чують сигнал сирени і бачать реальні кадри вибухів, а також смерть на кожному розі. Втрати є з кожного боку. От тільки, якщо українці з почестями ховають своїх мужніх воїнів, то про ставлення Росії до своїх убієнних навіть соромно говорити.

Так, правдиву цифру своїх втрат російське керівництво не називає. Нерідко дані про загиблих ховаються, їх можна дізнатися тільки з регіональних ЗМІ або в соцмережах. Відомо, що найчастіше тіла своїх синів батьки отримують в закритих трунах, без точної дати і місця загибелі.

При цьому Україна на даний момент оцінює Російські втрати в 17 тисяч осіб.

Президент України Володимир Зеленський неодноразово звертався до російської сторони, щоб ті забрали своїх солдатів. Крім того, Зеленський вважає нормальною практикою передавати загиблих їх - родичам і неодноразово заявляв, що Україна не хоче залишати на своїй території трупи російських солдатів.

"Вони (російська сторона. - Ред.) спочатку відмовлялися, потім якісь мішки нам пропонували... Це все виглядає... Ви знаєте, навіть коли собака або кішка вмирає, так не роблять. Це Пакети для сміття. Я не розумію, що думають люди, що думають батьки цих дітей", – сказав Глава Української держави.

Володимир Зеленський зазначив, що для нього як для Президента воюючої країни, таке ставлення неприйнятне навіть щодо солдатів ворожої держави.

"Це ж не худоба. І чому все це страшно? Тому що якщо таке ставлення до своїх, то яке тоді ставлення до всіх інших? А ми точно не Свої для влади Росії", - каже Зеленський.

Читайте також: