Через постійні обстріли в Київській області найбільш небезпечними напрямками залишаються Житомирська траса, напрямок Буча-Ірпінь-Гостомель, Немішаєве, Дмитрівська і Макарівська громади, село Мощун і північ Вишгородського району. При цьому українські військові в Київській області не тільки тримають оборону, а й переходять у наступ. І, схоже, близький той час, коли в Гостомелі буде український прапор.

Місто Гостомель, який знаходиться в Бучанському районі Київської області, станом на 25 березня 2022 року залишається гарячою точкою війни Росії проти України. Про це повідомив голова Київської обласної Військової адміністрації Олександр Павлюк.

При цьому українські військовослужбовці успішно протистоять російським військам у цьому напрямку. Зокрема, ЗСУ настільки знищили живу силу окупантів у Гостомелі, що вцілілі намагаються вирватися з міста, яке знаходиться в бучанському районі Київської області.

"Вже від Гостомеля почали відходити, ми сьогодні побачили. Кидають техніку. Частина в громадянку переодягається, частина просто відходить", - повідомив Арестович.

Також Високопоставлений чиновник зазначив, що Гостомель вже частково знаходиться під контролем української армії, але більшу частину поки що контролюють загарбники.

"Але довго це не триватиме, тому що півколо і з дорогами під вогневим контролем довго не висидиш", - запевнив радник голови ОП.

Зазначимо, що Арестович також повідомляв, що в Київській області зараз перебувають близько 12 тисяч російських окупантів.

"[Навколо Києва зараз] тисяч, може, 12-10. Може, навіть менше... з них тисячі 3 майже оточені, а ще тисячі 4 відсічені і знаходяться в дуже неприємному місці, звідки ні вправо, ні вліво. Мені дуже цікаво як військовій людині, як вони там будуть [намагатися захоплювати Київ]", - розповів він в інтерв'ю російському юристу і громадському діячеві Марку Фейгіну.

Читайте також: