15 березня президент Білорусі Олександр Лукашенко в черговий раз заявив на весь світ, що білоруська армія не збирається втручатися в "операцію, яку проводить Росія". При цьому американські військові впевнені, що частина запущених Росією в Україну ракет все ж залетіла з території Білорусі. І те, що відбувається зараз недалеко від північного кордону України, схоже, черговий доказ брехні Лукашенка.

Так, розвідка України заявила, а місцеві жителі підтвердили, що в Білорусі, в декылькох кілометрах від кордону з Україною, а саме в Гомельській області, розвантажують російську військову техніку: танки, бронетранспортери, самохідні артилерійські установки.

Місцеві жителі представили відеодоказ, що це дійсно має місце на залізничній станції Мулярівка Петриківського району Гомельської області Білорусі.

Відомо, що від залізниці до міста танки та інше озброєння перевозять спеціальними вантажівками з платформами, які супроводжують поліцейські машини з проблисковими маячками і сиренами.

Крім того, стало відомо, що швидкими темпами зводиться понтонна переправа через річку Прип'ять. Це дозволить російським військам швидко потрапити в Лельчицький район, що межує з Україною.

Зазначимо, що напередодні в інтерв'ю японському телеканалу TBS самопроголошений білоруський президент Олександр Лукашенко зазначив, що в Україні не воює жоден Білоруський солдат. Крім того, він назвав президента Росії Володимира Путіна абсолютно здоровою і адекватною людиною, а також заявив, що Україна повинна стати такою, як Білорусь.

Читайте також: "Розпочнеться 9 квітня": астролог розповіла, чого чекати українцям від Путіна.

Крім того, ми повідомляли про небезпечні SMS, які почали приходити українцям. Що потрібно знати.

Також вас зацікавить: Ось звідки літери "Z" і " V " у росіян: вони були на формі фашистів. Фотофакт.